«Кивок Саллівана» у ресторані: що це таке «Ківок Саллівана» — особливий психологічний прийом. Він влаштований нехитро: все, що потрібно робити офіціанту – так це робити методичні кивки головою в момент озвучування клієнту рекомендацій щодо вибору тих чи інших страв, які є в меню.
Ківок «Саллівана» Цей метод полягає в наступному: пропонуючи гостю якусь страву або напій, офіціант повинен посміхнутися, повільно опустити голову вниз і підняти назад, зображуючи таким чином ствердний кивок.
«Ялинка– це вибір серед альтернатив, запропонованих офіціантом. В основі методу лежить принцип розподілу. Запитання, що ставить офіціант, повинні розбивати меню або його розділи на частини. Таким чином, відповідаючи на запитання офіціанта, гість вибирає потрібні страви з представленого розмаїття позицій у меню.
Це прийом використовується для підвищення продажів страв і напоїв з терміном придатності, що закінчується, або позицій, що погано продаються. Це ті страви та напої, які необхідно продати терміново.