Туреччина відрізняється різноманітністю алкогольних напоїв як слабких, так і міцних. Найпопулярнішим у країні, серед алкогольних, є місцева анісова горілка – раки та пиво Ефес. Не менш популярні в Туреччині місцеві вина — виноград тут навчилися вирощувати ще за давніх-давен і робити з нього хмільний напій.

Турецька чай (Çay) Чай – найтрадиційніший і найчастіше споживаний напій в Туреччині. Цей напій турки часто використовують як привід для зустрічі, бізнесу, сім'ї чи побачення. Щодня по всій країні випиваю дуже велику кількість чаю.

У Туреччині склалася власна культура споживання раки. Цей міцний прозорий лікер зазвичай розбавляють водою. Раки – міцний напій, настояний на анісі, іноді називають "левиним молоком". Він прозорий, але через вміст анісу при додаванні льоду або содової води стає каламутним.

Турецька Чай (Çay) У всьому світі традиційно вважають, що національний напій Туреччини – це кава. Але таке переконання помилкове. Насправді, турки люблять чай і саме його вважають головним у своєму раціоні. Щодня по всій країні випивають неймовірну кількість чаю.