Каберне Совіньйон – важке вино, здатне заглушити смак і аромат легкої їжі, тому напій краще поєднувати з смаженим м'ясом, жирною їжею, стейками, копченостями. Не рекомендується подавати його з гострою їжею, крім того, пасти та рисові страви не «зв'яжуть» таніни і не дозволять насолодитися вином у повній мірі.Oct 3, 2016

Вина з каберне часто описують як повнотілі. Високий вміст танінів – головне відмінність каберне совіньйон від ніжного мерло, з яким він часто виступає у блендах як гармонійна пара. Взагалі у блендах каберне совіньйон надає вин так звану структуру смаку.

Як правильно пити вино

  • Сухе червоне вино добре поєднується з м'ясом, птицею та твердим сиром. …
  • Напівсухе червоне підходить до м'яса, овочевих страв, а також до твердих та молодих сирів. …
  • Напівсолодке добре підкреслює смак різних десертів, фруктів та випічки. …
  • Солодке вино подають із солодкими десертами, випічкою та фруктами.

Jan 30, 2018

Каберне совіньйон подають при температурі 16-18 ° С у келихах з великою тюльпановидною чашею.