Для пшеничного пива підійде будь-яка традиційна закуска: ковбаски, чіпси, сухарики, горіхи. Також це можуть бути домашні мариновані овочі, приправлені хріном або насінням гірчиці. Для портера гармонійно підходить лосось, яловичина, бекон.

Для посилення гіркоти пива добре підійдуть такі продукти, як салат латук, сирі овочі, свіжі трави, їжа, приготовлена ​​на грилі чи вугіллі. До речі, у сирих або злегка припущених овочах, горіхах, червоній рибі та молюсках міститься умами (м'ясний смак), який надає напою металевого гіркого тону.

Як правильно підібрати закуску до світлому пиву Він добре гармонує з ніжним курячим м'ясом, запеченим із травами. Напій краще розкривається у поєднанні з м'якими сирами. Лососеві види риб з легкими овочевими салатами чудово доповнять пивний стіл. З табором чудово поєднуються і сосиски зі свинини.

Десерти до пиву Непогано поєднується пиво та з морозивом. Однак десерт не повинен бути надто солодким, щоб цукор не заглушив смак пінного напою. До фруктових сортів пива добре підходять яблука, малина, абрикос та інші фрукти.