Свою алкогольну продукцію китайці ділять на п'ять категорій: шаосин-цзю – шаосинське рисове вино (нагадує японське саке); "мао-цзю" – рисові горілки до 58 градусів фортеці; «ерготоу» – дуже міцні горілки, які женуть із гаоляну, чумізи, кукурудзи (на Далекому Сході їх іноді називають «ханжа»); «путао-цзю» – …

Занурившись в атмосферу свята, самі жителі віддають перевагу слабоалкогольним напоям, серед яких зазвичай миготять традиційне китайське. вино або пиво.

Як і все у Піднебесній, історія місцевого винокуріння та культура пиття налічують багато тисячоліть. Головним принципом культури вживання спиртного Китаї є не відмова від міцного алкоголю, а вміння пити, зберігаючи контроль над язиком і кінцівками, не падаючи обличчям у салат чи калюжу з брудом.