Вина категорії Grand Cru та ті, що витримувалися у дерев'яних бочках, часто подають у великих келихах для Бургундського Шардоні. Найкращим доповненням до Шаблі вважаються морепродукти – устриці, кальмари, восьминоги, креветки.
Le Clos – найбільша (27,6 га) ділянка, вважається найкращою. Найбільш потужні та довгоживучі вина. Висока інтенсивність ароматів та насичений багатий смак, виражена мінеральність. Valmour (дозріває трохи довше) і Vaudesir – повнотілі з чіткою структурою, фруктові та мінеральні, елегантні.
Вина Птах–Шаблі мають менш складні аромати, ніж вина Шаблі, і відрізняються трохи більшою кислотністю, яка робить їх дещо зеленими. Колись їх подавали у графині, молодими, тепер їх розливають у пляшки.
Продукція регіону підрозділяється відповідно до прийнятої в Бургундії класифікації на чотири категорії (при цьому загальне найменування «Шаблі» застосовується до всіх категорій вин): Шаблі (Фр.), Шаблі (Фр.), Шаблі Прем'єр Крю (фр.) та Шаблі Гран Крю (фр., найвища категорія).