Аперитивом можуть бути будь-які напої, що подаються або у складі коктейлів, або в чистому вигляді. Винятком може служити херес, який найкраще подати як основне вино за обідом чи вечерею. Щодо закусок, то вони повинні бути не дуже ситними, щоб у гостей не зник апетит.

Існує негласне правило: подавати світлі напої як аперитиву, а темні – як діжестив. Зазвичай це коньяк, арманьяк та інші різновиди бренді чи віскі, такі як граппа, кальвадос. Діжестивом можуть служити лікери та бальзами, а також кріплені вина з насиченим смаком – херес, мадера, портвейн.

Це може бути сік, вода чи вермут. Комбіновані коктейлі аперитиви – це відразу кілька напоїв, що подаються одночасно. Як варіант, наприклад, шампанське та сік на одному підносі, або бехеровка та мінеральна вода. Змішаний аперитив – той самий коктейль.