Крім добавок, продукт містить велику кількість солі, яка порушує метаболізм і призводить до затримки рідини. Хлористий натрій негативно впливає на серцево-судинну систему, перешкоджає повноцінному зростанню кісток та є провокатором підвищення артеріального тиску.

Чіпси смажать не на корисній рослинній олії, а на технічному жирі. Такі жири сприяють збільшенню рівня холестерину в крові та підвищують небезпеку виникнення атеросклерозу, інфаркту, інсультів, онкозахворювань. Через високий вміст крохмалю (вуглеводів) та жиру чіпси дуже калорійні.

Найшкідливішічіпсиз картопляного крохмалю. "Це чистий крохмаль, який за певними технологіями скріплюється в "чіпсину", туди додаються ароматизатори, сіль та підсилювач смаку – глюконат натрію", – розповіла дієтолог Олена Соломатина.

За словами експерта, середній пакет чіпсів, близько 70 грамів, можна їсти без особливої ​​шкоди здоров'ю. Якщо з'явилося бажання використати цей продукт і зовсім не нашкодити організму, то треба з'їдати його не за один раз, а поступово.