Желатин – це оксалоген, як щавель або шпинат, і якщо споживати його надмірно, він сприяє утворенню оксалатного каміння (солей щавлевої кислоти, які призводять до сечокам'яної та жовчнокам'яної хвороби).Jul 1, 2014

Желатин також стимулює вироблення шлункового соку, що сприяє правильному травленню. Крім того, желатин зв'язується з водою і може сприяти руху продуктів за системою травлення. Колаген у желатин може зменшити вираженість болю у суглобах, пов'язаної із запаленням.

За добу у ваш організм має потрапити 10 грам колагену (желатину). У середньому така його кількість міститься у 500 г фруктового желе. Саме стільки треба з'їдати кожен день.

Гіперволемія, тяжка хронічна серцева недостатність, підвищена чутливість до желатину. З обережністю слід застосовувати при гіпергідратації, хронічній нирковій недостатності, геморагічному діатезі, набряку легень, гіпокаліємії, гіпонатріємії.