Небезпека нітратів Огірок на 97% складається з води і в ньому можуть містити нітрати, які часто використовують для швидкого дозрівання овочів.. Деякі недобросовісні виробники часом перевищують норми у кілька разів. Нітрати розчиняються і зберігаються в таких огірках – ними можна отруїтися.

Людям, які не переносять клітковину, хто після операції, у кого загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, виразки, гастрити, панкреатит, коліт, краще огірки не є. Потрібно почекати, коли захворювання стихне. Крім того, в огірках можуть утримуватися нітрати, каже дієтолог.

Огірки мають певні лікувальні властивості: підвищують апетит, сприяють гарному засвоєнню їжі. Свіжі плоди корисні при захворюванні шлунка (як проносний засіб), печінки, нирок. Вживання огірків в їжу сприяє виведенню води з організму людини, покращує роботу печінки, серця та нирок.

Доведено, що при регулярному вживанні свіжих натуральних огірків з'являється заряд бадьорості та енергії. Фахівці відзначають позитивний вплив огірків та на стан шкіри. При регулярному їх вживанні проходять висипання, почервоніння, сухість та лущення. Шкіра насичується вологою, стає пружною та бархатистою.