Ареометр-цукромір вимірює щільність сухих речовин, що містять цукру (цукор, крохмаль, солод, мед і т.п.Jun 23, 2019

Прилад для виявлення наявності цукру при виробництві виноробства, пивоваріння називають сахарометр (спиртомер) або Ареометр ас 3. Такий пристрій дозволяє виноробам і самогонникам спростити процедуру приготування спиртових рідин. Ареометр ас 3 контролює вміст цукру, що знаходиться в суслі.

Як рахувати міцність по сахарометру Фортеця по сахарометру визначається після зіставлення отриманих вимірів з табличними даними. Для отримання свідчень фортеці при бродінні варто вимірювати початкову та кінцеву щільність алкогольного напою, при розрахунках із початкових даних віднімаються кінцеві.

Усі ареометри, у тому числі сахарометр та виномір, працюють на основі гідростатичного закону (закону Архімеда), згідно з яким виштовхувальна сила дорівнює вазі витісненої рідини, це означає, що обсяг тіла, що занурюється, дорівнює обсягу витісненої ним рідини.