Вживати м'ясо, птицю, рибу разом із салатом з овочів та зелені, заправленим яблучним/рисовим/бальзамічним оцтом або ягідним соусом. Органічні кислоти в оцті та ягодах підвищуватимуть кислотність шлунка. До того ж в овочах містяться ферменти, які допомагають організму людини переробляти білки.

Процес перетравлення білків вимагає підвищеної кислотності у шлунку. Шлунковий сік із підвищеною кислотністю необхідний для активізації ферментів, відповідальних за розщеплення білків на пептиди, а також за первинне розформування харчових білків у шлунку.

Також важливо, щоб у Вашому організмі були присутні необхідні вітаміни та мінеральні речовини, що сприяють засвоєнню протеїну, це: хром і цинк, які сприяють доставці амінокислот до м'язів, вітаміни В3, В6, В12, біотин (вітамін Н), що сприяють засвоєнню протеїну.

Порушення перетравлення білка можуть розвиватися при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються недостатньою продукцією травних соків, наприклад, при атрофічних гастритах зі зниженою секреторною функцією.