Ступінь обсмажування кава Для приготовлення кава в крапельної кавоварки обсмажування середнього ступеня вважається оптимальним, в результаті напій виходить збалансованим і м'яким, відчувається весь спектр ефірних олій, присутніх у зерні.
Помел для краплинної кавоварки потрібен дуже великий, навіть більший, ніж для френч-пресу. РАДА: Краще не змінювати пропорції дозування води та кава, а за бажання трохи змінити смак, експериментуйте з помолом. На один літр води потрібно використовувати 60 грам меленої кави.
При приготуванні в крапельної кавоварки кавовий порошок трохи втрачає свої властивості, а старий помел може ще більше погіршити смак готового напою. Тому фахівці рекомендують користуватися зерновою кавою зі свіжою датою обсмажування та перемелювати її безпосередньо перед варінням. Підбирайте правильний помел.