Для того, щоб кальцій засвоювався правильно, йому необхідні вітамін D3 та вітамін К2. D3 допомагає кальцію засвоюватися через стінку кишечника в кровотік і спрямовується на потреби організму.1,2. Однак поодинці він не здатний запобігти відкладенню кальцію в артеріях і м'яких тканинах без вітаміну К2 – Менахінона3.
Щоб організм правильно засвоїв кальцій, Потрібно вітамін D3 – тобто потрібно споживати його в достатній кількості з їжею або багато часу проводити на сонці, що не завжди можливо, особливо в наших кліматичних умовах. Тому препарати кальцію та збагачені вітаміном D3, який сприяє його засвоєнню.
Значна кількість кальцію міститься у молочних продуктах: вершках, сирі, сирі, особливо його нежирних сортах (пармезан), молоці. При цьому краще всього кальцій засвоюється із звичайного пастеризованого молока та кисломолочних продуктів.
Насамперед це кофеїн, жир і сіль. Фатинова та щавлева кислоти перешкоджають засвоєнню кальціюЦі кислоти містяться в щавлі, ревені, шпинаті, буряках та інших рослинних продуктах. Не варто відмовлятися від перерахованих вище продуктів зовсім – головне, при вживанні дотримуватися норми.