Якщо ви збираєтеся подрібнювати здебільшого м'які продукти, вистачить потужності до 450 Вт. Якщо блендер потрібен для більшості побутових завдань, беріть більше ватів. якщо вам потрібно часто використовувати блендер як м'ясорубка, колоти лід, горіхи або подрібнювати заморожені овочі, краще вибрати модель на 600-800 Вт.

Який блендер вибрати для дому? Все залежить від того, що ви хочете готувати: наприклад, для складних страв краще підійде стаціонарний блендер з різними насадками. А якщо плануєте користуватися пристроєм не так часто і робити смузі або пюре, досить занурювальної недорогої моделі.

Як вибрати занурювальний блендер: головне Потужність. Для переробки м'яких продуктів достатньо 300 Вт; твердих плодів (наприклад, яблук чи гарбуза), м'яса – 350–500 Вт; горіхів, заморожених фруктів – 600–1000 Вт. Щоб мати можливість робити тісто густе, потрібно купувати занурювальний блендер потужністю від 1000 Вт.