Чим вище потужність кавомолки, тим швидше обертаються її ножі і тим швидше вона перетворює зерна на мелену каву. Тим, хто п'є каву час від часу, можна рекомендувати кавомолку потужністю 90-200 Вт. Кавоманам знадобиться потужніша модель — від 250 до 350 Вт. У професійних моделях потужність може сягати 800 Вт.

Якщо прилад потрібен для помелу зерен на пару чашок кави на день для приготування в турці, краще купувати роторну кавомолку. Коли обсяги помелу вагоміші, а кавові напої робляться в гейзерному апараті або кавомашині, де потрібен рівномірний помел, потрібна зернова. кавомолка.

Прийнятну якість помелу дають ручні кавомолки з конічними жорнами. При цьому важливо звернути увагу на їх розмір: чим більше жорна, тим рівномірніше помел. Також покращує якість помелу наявність осьового підшипника. Ножеві кавомолки дають нерівномірний помел, в огляді ми їх не розглядаємо.