Поради щодо використання емальованого посуду

  1. Відразу після покупки «загартуйте» емаль. Робиться це за допомогою сольового розчину. …
  2. Уникайте різкого перепаду температури. Не кладіть у посуд щойно приготовлену гарячу їжу. …
  3. Не піддавайте емальовані вироби заморожуванню. …
  4. Не ставте порожню каструлю на гарячу плиту.

Jan 29, 2021

Дуже просто – потрібно налити на оцет, що пригоріла поверхня (сік лимона або лимонна кислота також підходять), закрити каструлю кришкою і залишити на пару годин, а потім почистити шорсткою губкою. Укус особливо добрий для алюмінієвого посуду, оскільки прибирає не тільки пригар, але й чорнота.

Пригоріла емальована каструля. Для каструлі об'ємом 4 літри буде достатньо 10 столових ложок мильної стружки. Залийте водою та поставте на повільний вогонь. Після закипання води, засікайте 30 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і дочекайтеся повного остигання води.