Якщо рідини в каструлі недостатньо – в'язка рідина покриває макарони і після остигання вони склеюються. Секрет добре приготовленої пасти в достатку води. Варіть макарони у великій кількості киплячої води – Це все, що потрібно.
Щоб макарони не злиплися у каструлі потрібно:
- Купувати макарони лише із твердих сортів пшениці;
- Варити у великій кількості киплячої води та на максимальному вогні;
- Готувати "al dente", забираючи 1-3 хвилини від часу, зазначеного на упаковці;
- Не промивати після приготування;
Щоб макарони не злиплися Під час варіння в каструлі важливо вибрати каструлю з широким дном і високими стінками. Для варіння можна використовувати більше води, ніж зазначено в інструкції – приблизно 1 літр на 100 грам макарон. Вам також знадобиться щіпка солі та шматочок вершкового масла.
Вимкнувши газ, потрібно швидко злити воду з каструлі в друшляк і добре протрусити макарони, зціджуючи рідину. *Нюанс: хоч виробники макарон найчастіше пишуть на упаковці, що промивати їх після приготування не потрібно, то краще все ж таки це зробити.