Щоб печінка не гірчила і стала м'якою, вимочіть її в молоці, попередньо розрізавши на частини. Рекомендований час вимочування – від 30 хвилин до кількох годин. Харчова сода також може розм'якшити печінка. Достатньо обсипати їй кожен шматок, почекати близько години і добре промити.
Наявність жовчі. Вона знаходиться в жовчних протоках і надає гіркоти. печінки. Зелені плями на субпродукті – це і є сліди жовчі. Побачивши на свіжому шматку такі плями, просто зріжте їх. Якщо їх дуже багато, варто відмовитися від покупки, тобто.
Відомі кухарі радять додавати до різного вигляду печінки різну суміш спецій: Приправа до курячої печінки – часник, базилік, петрушка, чебрець, каррі. Приправа до свинини печінки – чорний перець, мускатний горіх, паприка, розмарин. Приправа до яловичої печінки – орегано, чебрець, майоран, чорний перець.