Щоб обійняти посаду керуючого рестораном, насамперед потрібно здобути вищу освіту. Зробити це можна, обравши профіль підготовки «Готельна діяльність». Там ви отримаєте ключові знання та навички управління персоналом, організації роботи закладу, надання послуг та ін.

За даними Місторобот. ру, середня зарплата Директор ресторану в Росії за 2022 рік – 73 337 рублів. За місяць заробітна плата змінилася на 2.6% – з 75 280 до 73 337 рублів. А найчастіше у вакансіях трапляється зарплата 55 000 рублів (модальна).

У ресторанних компаніях ресторатор може також грати роль директора з маркетингу або обіймати іншу керівну посаду, що належить до категорії топ-менеджменту, вищого керівництва підприємства. Як правило, ресторатор, у рамках концепції ресторанувибирає шеф-кухаря.

Непогано, коли у управителя є вища утворенняале не так важливо, в якій галузі, навіть якщо найважливіше — практика. У ресторани з гучним ім'ям зазвичай наймають людей з освітою у сфері послуг. Плюсом буде додатковий диплом у сфері менеджменту та знання іноземних мов.