Здоровий збалансований сніданок повинен складатися з білків, повільних вуглеводів та корисних жирів. Проспавши всю ніч, вранці прокидається людина вже голодною. Поїсти вранці особливо корисно тим, що цей прийом їжі заряджає енергією на цілий день, і запускає процес метаболізму в організмі.23 May 2019

Ось що рекомендують дієтологи:

  • Цільнозернові каші. «Правильні» Повільні вуглеводи забезпечать вироблення енергії. …
  • Мюслі, хліб із борошна грубого помелу або з висівками. Також є джерелом складних вуглеводів. …
  • Яйця. …
  • Кисломолочна продукція. …
  • Нежирне м'ясо. …
  • Овочі. …
  • Фрукти. …
  • Кава та чай.

Варіанти сніданку:

  • Шакшука, омлет, яєчня з додаванням зелені, томатів, оливкової олії. Цільнозерновий хліб (один-два шматочки).
  • Сир із натуральним йогуртом плюс мюслі без цукру. Можна додати горіхи (фундук, волоський горіх) та шматочки фруктів.
  • Бутерброди з цільнозернового хліба з рибою чи птицею, овочами та сиром.

10 Jan 2022

Що корисно їсти на сніданок

  • Додаємо повільні вуглеводи – вони надовго дають нам енергію. …
  • Для ситості нам потрібний білок: яйця, несолодкий йогурт, горіхи, трохи сиру, сир, нежирне м'ясо чи риба, бобові, тофу.