Здоровий збалансований сніданок повинен складатися з білків, повільних вуглеводів та корисних жирів. Проспавши всю ніч, вранці прокидається людина вже голодною. Поїсти вранці особливо корисно тим, що цей прийом їжі заряджає енергією на цілий день, і запускає процес метаболізму в організмі.23 May 2019
Ось що рекомендують дієтологи:
- Цільнозернові каші. «Правильні» Повільні вуглеводи забезпечать вироблення енергії. …
- Мюслі, хліб із борошна грубого помелу або з висівками. Також є джерелом складних вуглеводів. …
- Яйця. …
- Кисломолочна продукція. …
- Нежирне м'ясо. …
- Овочі. …
- Фрукти. …
- Кава та чай.
Варіанти сніданку:
- Шакшука, омлет, яєчня з додаванням зелені, томатів, оливкової олії. Цільнозерновий хліб (один-два шматочки).
- Сир із натуральним йогуртом плюс мюслі без цукру. Можна додати горіхи (фундук, волоський горіх) та шматочки фруктів.
- Бутерброди з цільнозернового хліба з рибою чи птицею, овочами та сиром.
10 Jan 2022
Що корисно їсти на сніданок
- Додаємо повільні вуглеводи – вони надовго дають нам енергію. …
- Для ситості нам потрібний білок: яйця, несолодкий йогурт, горіхи, трохи сиру, сир, нежирне м'ясо чи риба, бобові, тофу.