Червоні – для сирого м'яса, Коричневі – для вареного м'яса та ковбас.

Найважливіша вимога: продукти, які їдять сирими (хліб, зелень, овочі) не можна різати на тій же дошці, на якій обробляють рибу та м'ясо. Причина очевидна – у м'ясі можуть бути бактерії, сальмонели, наприклад.

Зелені – для овочів Сині – для морепродуктів Жовті – для сирого птаха Червоні – для сирого м'яса

Застосування та переваги Легка, але міцна дошка для нарізання може бути використана для нарізки сиру, ковбаси, хліба, овочів та фруктів. Дошка гнучка, що дуже зручно, коли потрібно перекласти продукти з дошки у каструлю. Для цього достатньо зігнути її у вигляді ринви.