Підвищує неспецифічну резистентність організму, має антидотну властивість.. Дефіцит вітаміну С у їжі призводить до розвитку гіпо- та авітамінозу С, оскільки в організмі цей вітамін не синтезується. Фармакокінетика. Всмоктування аскорбінової кислоти відбувається переважно в тонкому кишечнику.03 May 2022

Вітамін С зміцнює імунну систему людини, а також захищає її від вірусів та бактерій, прискорює процес загоєння ран, надає вплив на синтез ряду гормонів, регулює процеси кровотворення та нормалізує проникність капілярів, бере участь у синтезі білка колагену, що необхідне для зростання клітин тканин.

Дорослій здоровій людині в день можна з'їсти максимум 2000 мг вітаміну C – така доза вважається безпечною. Це приблизно 40 жовтих драже. Але, як ми вже писали, аскорбінки містять не тільки вітамін С, а й глюкозу, то є цукор. А в день небажано є більше 30 г цукру, то є більше 10 білих пігулок.

У боротьбі проти простудних захворювань головний союзник людини – вітамін З (аскорбінова кислота). Він дозволяє підтримувати імунітет у боєздатності, щоб вчасно реагувати на зовнішню загрозу, що періодично надходить від вірусів і бактерій.