ефект Дахунпао – зняття нервової напруги у поєднанні з м'якою тонізуючою дією. А якщо просто, то чай Дахунпао сильніший за решту китайських чаїв викликає чайне сп'яніння.

Напій має легкий п'янкий ефект, який пов'язаний з виникненням приємної свободи в тілі, відчуття радості та бажання поспілкуватися. При цьому його прийнято відносити до ранкового чаю, оскільки він наповнює організм енергією, прояснює свідомість.

Сильно-ферментовані улуни заварюють окропом 90-95 градусів. Для заварювання протоками пропонуємо брати 5 г чаю на 100 мл води. Заливайте гарячу воду та через 7–10 секунд зливайте. Якщо Так Хун Пао не перетримати, він дасть яскравий аромат.

Якщо Ви вип'єте занадто багато міцного чаю, то можете відчути, які аналогічні при вживанні алкоголю. Наприклад, може з'явитися шум у вухах або запаморочення. При зловживанні міцними чаями можуть виникнути неприємні відчуття у шлунку, особливо якщо Ви випили багато чаю натще.