У пекінській капусті міститься вітамін С, фолієва кислота, тіамін та йод, тому китайська капуста рятує від авітамінозу та анемії, зміцнює імунітет людини.

пекінська капуста, або капуста Напа багата на харчові волокна. Розчинна клітковина знижує рівень холестерину та ризик серцево-судинних захворювань. Нерозчинна – допомагає покращити самопочуття загалом.

Волокнами особливо багата біла частина листя. В овочі також багато вітаміну С, який бореться із хвороботворними мікробами та вірусами, підвищує імунітет. Тому пекінка особливо корисна у міжсезоння. Також вітамін С уповільнює процеси старіння та благотворно впливає на стан шкіри.

Шкода пекінської капусти Не рекомендується вживати китайський салат людям із підвищеною кислотністю шлунка. Забороняється їсти овоч при гострому гастриті, виразці, панкреатиті, коліті. Не можна їсти китайський салат при шлунковій кровотечі або харчовому отруєнні, діареї.