Можна скористатися фруктовим або ягідним соком для просочування коржів, рідким йогуртом, підсолодженою медом водою, лимонно-цукровим розчином. Зазвичай основну масу просочення на водній основі становить вода – 100 – 150 мл (все залежить від кількості та розміру коржів, які ви просочуватимете).

Тверді коржі Проблема усувається. Полийте коржі великою кількістю солодкого сиропу. Залишіть на ніч. На ранок сироп убереться, і коржі стануть м'якими, вологими.

Додати коньяк, коли температура сиропу буде кімнатною. Розмішати – і можна змащувати коржі. Найчастіше в таке просочення входять добавки: соки, кава і т.д.– З лимонним соком

  1. Вода – 0,5 ст.;
  2. Цукор – 0,5 ст.;
  3. Коньяк – 3 ст.
  4. Лимонний сік – 1 ч. л.;
  5. Екстракт ванілі – 0,5 ч. л.

Oct 17, 2017

Повернути до життя занадто сухий бісквіт або будь-який інший корж простіше простого. Найпростіший варіант – просочити його, щоб текстура тесту стала м'якою та вологою. Варіант просочення можна вибрати на власний смак. Це може бути солодкий сироп, кава, коньяк чи вишневий лікер, словом, усе, на що вистачить вашої фантазії.