Щоб молоко при кип'ятінні не пригоріло, кладемо в нього кубик цукру. Молоко не пригорить, якщо каструльку сполоснути холодною водою і не витирати. Якщо ви покладете на дно каструлі невелике перевернене блюдце, воно стримає процес утворення піни і бурхливого кипіння.
Налийте в каструлю півсклянки холодної води, дочекайтеся її закипання, а потім додайте молоко. Тоді воно не прилипне до стін каструлі та не втече. Змастіть стінки каструлі вершковим маслом, але не до самого верху, а потім залийте в неї молоко. Жир не дасть піні піднятися надто високо і вилитися з ємності.
Що робити, якщо молоко пригорає
- опустити в каструлю шматочок рафінаду або додати|добавляти| чайну ложку цукру;
- сполоснути каструлю, в якій кип'ятитимете молоко, холодною водою;
- змастити дно і стінки каструлі рафінованою олією – так молоко не тільки не пригорить, Але й не втече;