Рішення: якщо Брага перестала грати через холод, перенести ємність у тепле місце. Якщо температура була занадто високою, створити відповідні умови та додати нову партію дріжджів. Бажано щоб Брага бродила в темному або хоча б захищеному від прямих сонячних променів приміщенні (ємність можна накрити).

Неякісні дріжджі також можуть викликати проблеми. Якщо вони почали псуватись, то з'являється гнильний затхлий запах, який свідчить, що продукт не можна використовувати. Окрім пресованих дріжджів можна застосувати сухі дріжджі. Вони повинні мати сипкість.

Повторне використання браги допускається лише у деяких технологіях виробництва ірландського віскі. Вважається, що барда дає виражений зерновий аромат, але потрібно правильно підібрати склад та пропорції зернових, а для цього потрібно провести низку експериментів, і не факт, що вони будуть вдалими.