Перед варінням м'ясо можна замаринувати. Зробити у шматку м'яса невеликі надрізи, покласти в миску з нарізаною цибулею і збризкати трохи оцтом. Поставити у холодильник на 1-2 години. Замість маринаду для пом'якшення яловичини можна взяти готову гірчицю, обмазати нею шматок з усіх боків.
Якщо ви смажили м'ясо і воно вийшло жорсткимспробуйте протушкувати його в соусі. Приготуйте його із червоного сухого вина або винного оцту. Залийте рідиною м'ясо і дайте йому згасити. Гарний спосіб виправити ситуацію, якщо ви готували стейк з яловичини і він вийшов занадто жорстким.
Сухе м'ясо можна реанімувати і таким чином…
- Порізати його на порційні шматки і викласти в змащену жаровню.
- Полити невеликою кількістю підсоленого бульйону, соусом або додати сметани, а також обсмажену цибулю.
- Накрити щільно кришкою або фольгою та запікати до готовності.
Apr 23, 2016