Що робити, якщо ви вже з'їли запліснявілий хліб Пийте більше теплої води, можна з лимоном або свіжими журавлинами. Також вивести токсини допомагає "Полісорб" – чистий натуральний кремній. Активоване вугілля також можна приймати, але воно менш ефективне.

Харчова пліснява — видовище неапетитне, а вживання цвілих продуктів загрожує здоров'ю. Цвіль і грибок здатні викликати харчове отруєння, алергію, погіршити перебіг хронічних хвороб Цвіль зростає на будь-яких продуктах: хліб, молоко та йогурти, овочі та фрукти, м'ясо і навіть консерви.

Якщо цвілі було зовсім небагато, то для шлунка це не буде надто небезпечно. Потрібно розуміти, що для розмноження цвілі необхідний кисень, а тому що в стравоході його немає, то він відразу гине, а вже печінка займається тим, що виводить цвіль з організму. При цьому такий процес не викликає жодного дискомфорту.