Варіть і пробуйте – якщо гречка похрумтить, можна додати ще окропу і доварити гречку ще кілька хвилин. Інший варіант – зварити з недовареної гречки молочну кашу: просто додайте в каструлю з гречкою гарячого молока і потихеньку варіть.

Пропорція води та крупи завжди однакова: на 1 частину гречки 2 частини води. Всипати обсмажену гречку і довести на сильному вогні до кипіння. Після закипання зняти шумівкою піну, додати олію. Зменшити вогонь та варити гречку 6-8 хвилин.

Деякі перед готуванням заливають гречку водою і залишають на півгодини, щоб вона швидше зварилася. Можна також прожарити просушену гречку на сковороді 3 хвилини, щоб вона була ароматнішою. 4. Якщо крупа піде на гарнір, то на одну склянку гречі треба взяти 2 склянки води.