Проваріть буряк, додайте трохи лимонного соку та цукру – Це допоможе позбавитися від присмаку буряків. Використовуючи червоні ягоди, ви отримаєте різні відтінки від світло-рожевого до насиченого червоного кольору. Також проваріть сік ягід з цукром і можна пофарбувати як тісто, так і креми, і навіть мастику.

Просто вимийте буряк і покладіть його в блендер, додавши 1/2 склянки води. Змішайте все до однорідного стану, потім процідіть. Рідина, що вийде – ваш натуральний харчовий барвник. Також, щоб зробити барвник червоного кольору можна використовувати сік вишні, граната і малини.

Виявляється, червоний харчовий барвник в рецепті можна замінити натуральними дублерами.Червоні сублімовані фрукти та ягоди

  1. полуниця;
  2. вишня;
  3. малина;
  4. Червона смородина;
  5. журавлина;
  6. червона пітахайя, або драконів фрукт;
  7. ягоди годжі.

Nov 16, 2021

Жовтий барвник харчовий Морква – найдоступніший варіант: натріть на дрібну тертку яскраву моркву та обсмажте її на повільному вогні в олії. Отриману кашку відіжміть через марлю або густе сито. Сік з ягід обліпихи можна додавати в креми або тістоВін дасть нам той же життєрадісний жовтий відтінок.