Спробуйте перебити гострий смак перцю, додавши в їжу пюре зі свіжих томатів, оцет, сік лайма або лимона. Кислоти частково нейтралізують дія капсаїцину – смак страви стане складнішим, але вже не таким гострим.

Якщо переперчили страву: 7 способів прибрати зайву гостроту з їжі

  1. Додати більше продуктів
  2. Додайте цукор
  3. Приготуйте овочевий салат
  4. Покладіть молочні продукти
  5. Зробіть страва кисліше
  6. Додати злаки або горіхи
  7. Якщо переперчили м'ясо чи фарш

19 жовтня 2022

Залежно від того, яка саме страва ви переперчили, можете додати один із інгредієнтів для зменшення гостроти. Наприклад, якщо це супто додайте більше бульйону; якщо це квасоля або томатна страва, потрібно додати більше рису.