Якщо помутніли банки із солоними огірками, то потрібно злити розсіл, прокип'ятити його, залити огірки на 5 хвилин, потім знову злити його і ще раз прокип'ятити. Остудити трохи розсіл і залити в банки, закривши їх чистими поліетиленовими кришками. Далі вони зберігатимуться нормально.

Заливаємо окропом, залишаємо на 10 хвилин. Зливаємо воду в каструлю і робимо з неї розсіл (той, що робили для консервації), знову даємо закипіти і заливаємо цим розсолом. огірки. Додаємо оцет. Стерилізованими кришками закочуємо банки, перевертаємо вгору дном і залишаємо до охолодження.

Якщо розсіл лише трохи помутнішав, а огірки щільні, то соління можна їстиале тільки після термічної обробки. Наприклад, зваріть розсольник. Якщо на огірках після соління з'являється білий наліт – це нормально. У процесі бродіння активізуються молочні кислоти і виходить така реакція.

Чому каламутніє розсіл банки були не простерилізовані, отже, у них залишилися шкідливі бактерії.