Що можна зробити? Виправити ситуацію та довести сиру випічку до готовності. Якщо пиріг зарум'янився зверху і не пропікся всередині, можна зменшити нагрівання і поставити на дно духової шафи металевий посуд з водою. Якщо сирим залишилося денце випічки, деко переміщають на нижній рівень духовки.
Якщо пиріг не пропікся усередині, а його верх вже добре зарум'янився, треба терміново зменшити температуру духовки та накрити виріб пергаментним папером чи фольгою. Пиріг не пропікається всередині у разі недотримання правильної рецептури.
Не пробуйте і не їжте сире тісто або тісто для приготування печива, піци, млинців або виробів із сирого борошна. Не дозволяйте дітям їсти сире тісто, у тому числі для ігор та виробів. Слідкуйте за вказівками рецепту або упаковки: випікайте за вказаної температури протягом зазначеного часу.