Якщо ми додаємо крохмаль у гарячий суп, він його загусне, проковтнувши частину рідини. Щоб не було грудок, спочатку залийте крохмаль невеликою кількістю теплої води (або бульйону), добре перемішайте, а потім вилийте суміш у майже вже готовий суп при постійному помішуванні.

Можна, можливо Чи можна у такий спосіб виправити ситуацію? Цей метод використовувати можна, можливо, якщо враховувати низку нюансів. Кип'ячена вода суттєво знизить смакові якості першої страви, тому смак супу стане більш змащеним. Також не варто очікувати яскравого аромату від такої страви.

Як саме виправити занадто густий суп, залежить в основному від того, який суп буде розведений. Для овочевого супу правильно взяти один кубик овочевого бульйону та 1 літр води. Бульйон розчиняють у воді та кип'ятять. Потім їм розбавляють сам суп, Повертають на плиту до кипіння і добре перемішують.