Нагадаємо, що вершки жирністю менше 30% не підходять для приготування десертів, їх важко збити без спеціальних добавок-загусників. І треба розуміти, що густого, Стабільного крему з такого продукту не вийде.
Молоко додаємо до вершків (не навпаки) по трохи, можливо молока менше знадобиться або більше, акуратно перемішуємо віночком, коли вершки розійдуться в молоці і вийде консистенція, що приблизно нагадує магазинні вершки 35% жирності – далі збиваємо як звичайний покупні вершки для збивання.
Давайте спробуємо їх врятувати. Для цього нам потрібно буде спорудити водяну лазню. Помістіть чашу з|із| вершками на водяну баню і трохи нагрійте при постійному помішуванні віночком. Під впливом тепла грудочки масла, що утворилися, почнуть танути.