Найдоступніше в домашніх умовах – 2-3 хвилини пожувати петрушку, мускатний горіх, кавові зерна або звичайне смажене насіння. Цього буде достатньо, щоб збити перегар приблизно 30-40 хвилин. Недолік – перелічені народні засоби самі мають різкий запах.

Це смажене насіння, причому як соняшник, так і гарбузове, петрушка, можна пожувати кавові зерна або скуштувати мускатний горіх, кінзу. Перелічені продукти допомагають позбутися запаху перегару з рота швидко хвилин на 30–40. Можна піти далі – поласувати часником або не менш пахучою цибулею.

При перевищенні рівня ендогенного рівня алкоголю від людини може виходити аромат перегару. Його збільшення зазвичай спричинене позитивними емоціями, цукровим діабетом, обструктивним хронічним бронхітом, хворобами нервової системи, нирок, печінки.