Необхідне правильне харчування: для відновлення нормального рівня гемоглобіну раціон донора має бути багатий на білкову їжу (м'ясо, печінку, рибу, яйця, бобові). Корисні також гречана крупа, буряк, яблука, багато сухофруктів, зелень тощо.

Щоб склад крові швидше відновився, рекомендується пити більше рідини – соки, чай. Необхідно правильне харчування: у раціоні донора завжди повинен бути присутнім білок, від якого залежить рівень гемоглобіну в крові. Продукти, що містять білок – м'ясо, сочевиця, квасоля та всі бобові, риба та ін.

Втрата великого обсягу крові становить небезпеку для життя внаслідок різкого зменшення ОЦК та подальшого розвитку гіпоксії, гіпоксемії, гіпотонії, недостатності кровопостачання внутрішніх органів та метаболічного ацидозу. У важких випадках можливий також розвиток ДВЗ-синдрому.