Зробити в шматку м'яса невеликі надрізи, покласти в миску з цибулею нарізаною і збризкати трохи оцтом. Поставити у холодильник на 1-2 години. Замість маринаду для «пом'якшення» яловичини можна взяти готову гірчицю, обмазати нею шматок з усіх боків. Гірчиця розпушує волокна.

Готове тверде м'ясо можна розм'якшити за допомогою водяної лазні. Для цього м'ясо викладають на друшляк і ставлять над каструлею з окропом. М'ясо вбирає вологу і стає соковитішим. Готуйте м'ясо від 15 до 45 хвилин – спробуйте на смак, доки він вас не задовольнить.

Якщо ви смажили м'ясо і воно вийшло жорсткимспробуйте протушкувати його в соусі. Приготуйте його із червоного сухого вина або винного оцту. Залийте рідиною м'ясо і дайте йому згасити. Гарний спосіб виправити ситуацію, якщо ви готували стейк з яловичини і він вийшов занадто жорстким.

Сухе м'ясо можна реанімувати і таким чином… Порізати його на порційні шматки та викласти у змащену жаровню. Полити невеликою кількістю підсоленого бульйону, соусом або додати сметани, а також обсмажену цибулю. Накрити щільно кришкою або фольгою та запікати до готовності.