Фортеця ректифікату може досягати 96 градусів. У разі виходить майже повноцінний спирт. На основі ректифікату можна готувати горілку, наливки, настоянки та лікери.

У дистиляте, що є продуктом перегонки браги, містяться домішки, більш отруйні, ніж сам етиловий спирт, зокрема сивушні масла, метиловий спирт, альдегіди. У ректифікованій колоні на виході виходить практично чистий спирт 96,6%. У ректифікованому спирті менше отрут – отже, менше шкоди.

Відмінність дистиляти і ректифікату полягає у складі та у кількості шкідливих домішок. У дистиляті шкідливих домішок більше і склад різноманітніший, ніж у ректифікат. Дистилят активно використовують, тому що домішки, які в ньому залишаються, формують присмак напою.