З них отримують хлібопекарське борошно, крупи, цукор (цукрова тростина), будівельні матеріали та волокна (бамбук, очерет). Дикорослі злаки складають основний корм худоби.
Зерна використовуються для приготування каш, супів, а також як корм для свійської птиці. зерна вівса Однорічна рослина, яка широко використовується у сільському господарстві.
Зернові злаки
- Кукурудза Ми подрібнюємо всуху кукурудзу для видалення кукурудзяного зародка з перикарпію. …
- Овес Вівсяну крупу одержують із мелених або розплющених зерен посівного вівса. …
- Жито …
- Сорго …
- Пшениця
4. Найважливіші злакові культури
- Найбільш поширеними сільськогосподарськими культурами є такі злаки, як пшениця, жито, кукурудза, ячмінь, рис, овес.
- Існують озимі та ярі сорти пшениці. …
- Жито запилюється вітром. …
- Ячмінь теж відноситься до хлібних рослин. …
- Просо теж утворює суцвіття мітлу.