Для виготовлення попкорну використовується тільки спеціальний сорт кукурудзи, а саме вибухаючий.. Зі звичайної кукурудзи, що використовується головним чином для отримання крохмалю або для годування худоби, дуже важко або зовсім неможливо зробити попкорн.

Кукурудза, що лопається, сорту Zea mays everta Sturt для приготування натурального попкорну.

Попкорн містить поліфеноли, що мають потужну антиоксидантну здатність. Продукт перешкоджає розвитку онкозахворювань та хвороб серця; Профілактика цукрового діабету. Кукурудзяне зерно багате на клітковину, яка сприяє зниженню цукру в крові та шкідливого холестерину.

Для найпростішого вигляду попкорну потрібно всього три інгредієнти: зерна кукурудзи, сіль та олія. Можна, можливо взяти соняшникове рафіноване або оливкове – обидва відмінно доповнять зерна, що вибухнули. кукурудзи. Також за бажанням використовуйте спеції, наприклад копчену паприку, або свіжі трави.