У кулінарії застосовується для заправки салатів, як добавка до готових гарячих страв, для смаження. Застосовується для виготовлення дієтичних кондитерських виробів. Олія також використовують у виробництві біодизеля, парфумерії та косметиці, харчової промисловості, лакофарбовому виробництві.

Насіння рижика посівного містить близько 40% олії, що видобувають методом пресування Перший віджимання – холодний, що дозволяє максимально зберегти корисні речовини і отримати красивий золотисто-жовтий відтінок.

​Харчова цінність рижікової олії І все-таки з погляду харчової цінності рижикова олія нічим не поступається лляному олії. Дані олії містять однаково велику кількість ненасичених омега-3 жирних кислот. Однак рижикова олія на відміну від лляної олії має приємніший гороховий присмак.

Олія руда цінно завдяки високому вмісту поліненасичених кислот, що перешкоджають порушенню обміну речовин в організмі, що є основною причиною смертельних захворювань на Землі. Олія руда – ще один чудовий представник рослинного олії, що дозволяє Вам залишатися молодими та красивими.