Організм сприймає алкоголь, як отруту і намагається його інактивувати – розщепити на нешкідливі компоненти. Для цього виробляється два ферменти – алкоголь-дегідрогеназу (АДГ) та ацетальдегід-дегідрогеназу (АЦДГ).20 Aug 2014

Кефір, тан, айран, кумис та інші кисломолочні напої нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. організм вітамінами та білком, виводять шкідливі продукти розпаду алкоголю.

Алкогольдегідрогеназа (алкоголь: НАД⁺-оксидоредуктаза, КФ 1.1.1.1) – фермент класу дегідрогеназ, що каталізує окиснення спиртів та ацеталів до альдегідів та кетонів у присутності нікотинамідаденіндінуклеотиду (НАД).

Алкоголь руйнує центральну нервову систему. Він змінює функцію нервових клітин, проникаючи всередину їх. Кожен другий хворий на алкоголізм має уражену серцево-судинну систему. Алкоголь вражає підшлункову залозу, впливає печінку, шлунок, стравохід.