Найпростіше пояснення тому, що вуглеводи повинні потрапляти в організм одночасно з білками – процес засвоєння йде швидше і краще саме при їхньому спільному прийомі.
Швидкість засвоєння продуктів Білки та частина жирів – яйця, молоко, рибні та морепродукти. Залишають шлунок через 1-2 години. Складні вуглеводи, крохмалі, деякі білки – бобові, цілісні крупи, картопля. Розщеплюються близько 2-3 годин.
Оскільки білки – Це складні молекули, організму потрібно більше часу, щоб їх розщепити. Тому вони є набагато повільнішим і тривалішим джерелом енергії, ніж вуглеводи.
Згодом учасники повторили експеримент з іншою послідовністю прийому їжі: спочатку білки, овочі та продукти, багаті жирами, а потім через 15 хв вуглеводи.