Головна кулінарна «визначна пам'ятка» Литви, яку має спробувати та оцінити кожен турист — це знамениті цепеліни, або їх ще називають Didžkukuliai – це великі ароматні картопляні «дирижаблі» із соковитим меленим м'ясом усередині (є вони і з сиром, і з грибами це теж смачно).

Що ще я рекомендую спробувати з литовської кухні: ведер – ковбаса з картоплі зі шкварками, загорнута в кишку; кугеліс – картопляна запіканка зі шкварками, яйцями та цибулею; жемайчу – млинці з тертої картоплі з м'ясною начинкою.

  • Холодний борщ
  • Цепеліни
  • Зрази
  • Жемайчю млинець
  • Торт Шакотіс

Литва славиться своїми краєвидами, рівнинами, лісами, озерами, болотами. Крім того, туристів приваблює узбережжя Балтійського моря зі своїми піщаними пляжами, де ви можете знайти бурштин та Куршська коса із захоплюючими краєвидами та дюнами.