Під час виготовлення сиру Камамбер молочнокислі культури вводяться п'ять разів, за рахунок чого готовий сир має ніжний грибний смак та запах. У Брі подібні культури додаються один раз, тому він м'якший, солонуватий на смак і має легкий аромат нашатирю.

Та й смак цих сирів відрізняється і знавці справжніх французьких сирів навіть із зав'язаними очима відрізнять один сир від іншого. Сир Брі до смаку дуже сподобався. Він звичайно ж відрізняється від м'якшого і тягучого Камамбера. Цей сир досить щільний, вершковий зі своїм незабутнім смаком.

Якщо брати той сорт сиру, який найбільше нагадує оригінальний, у перерахунку на рівну вагу вигідніше купувати саме Брі, а не Камамбер. З іншого боку, справжній Камамбер коштує дорого. Іноді дуже дорого. Але такий сир ідеально поєднується із сухим вином, у той час як Брі не придатний для цього.

А ще Брі краще запікається, так як температура плавлення у нього вище, ніж у камамбера.