Якщо ви вирішите ставити обидва очищувачі, то барботер монтується після сухопарника.
Сухопарник необхідний відділення спиртових пар від сивухи, поліпшення якості дистиляту та захисту від бризгоуноса; Барботер необхідний підвищення міцності дистиляту, заключної очистки парів від домішок. Він ніби «підчищає» за сухопарником всі огріхи, покращуючи смак та якість напою.
Сухопарник являє собою закриту герметичну ємність, яка розташовується в самогонному апараті між перегінним баком і змійовиком-охолоджувачем і з'єднується з ними трубками, по яких рухається пара.
Що можна покласти в сухопарник?
- Цедра цитрусових. Корки апельсинів, лимонів, лайма тощо.
- Різні прянощі. …
- Також цікаво виходить при додаванні кориці (я кладу стручкову) та ванілі.
- Фрукти-ягоди. …
- Родзинки. …
- Листя рослин, наприклад, смородини.
- Хліб!