Якщо ви вирішите ставити обидва очищувачі, то барботер монтується після сухопарника.

Сухопарник необхідний відділення спиртових пар від сивухи, поліпшення якості дистиляту та захисту від бризгоуноса; Барботер необхідний підвищення міцності дистиляту, заключної очистки парів від домішок. Він ніби «підчищає» за сухопарником всі огріхи, покращуючи смак та якість напою.

Сухопарник являє собою закриту герметичну ємність, яка розташовується в самогонному апараті між перегінним баком і змійовиком-охолоджувачем і з'єднується з ними трубками, по яких рухається пара.

Що можна покласти в сухопарник?

  1. Цедра цитрусових. Корки апельсинів, лимонів, лайма тощо.
  2. Різні прянощі. …
  3. Також цікаво виходить при додаванні кориці (я кладу стручкову) та ванілі.
  4. Фрукти-ягоди. …
  5. Родзинки. …
  6. Листя рослин, наприклад, смородини.
  7. Хліб!