Вміст алкоголю, ABV (ALCOHOL BY VOLUME) – об'ємна частка спирту у пиві. Найбільш зрозумілий показник вказується у відсотках, які у нас прийнято називати градусами. Частка чистого спирту у пляшці розраховується за формулою «обсяг пляшки x десятковий відсоток спирту».

Це загадкове позначення також часто зустрічається у статтях та книгах про пінний напій. International Bitterness Unit (IBU) — це міжнародна одиниця, що вимірює кількість ізогумулону, що визначає ступінь гіркоти пива. Isohumulone – альфа-кислота, речовина в хмелі, що надає напою характерний гіркуватий присмак.

OG (Original gravity) – це показник початкової щільності пива, або точніше, початкової екстрактивності сусла, з якого варять пиво. Нині вказується у відсотках. Чим більший відсоток, тим більше була щільність сусла перед початком бродіння (тому показник і називається початковою щільністю).